Portfolio.

Countryside houses in Lleida

Countryside houses in Lleida

This apartments block is an adaptation of an old barn, transformed into three  separate apartments for three brothers. The dialogue between the newly implemented modern design and the old walls plays a great role. The harshness of the landscape, the beautiful views of the surrounding countryside and the simplicity of the materials and solutions make this project a coherent response to the client’s desires.

Coauthorship: dos26.

Place: Oliola

Ampliation of a House in Castelldefels

Ampliation of a House in Castelldefels

This house is an ampliation with a metallic structure of an older one,  in order to jump over the original house without causing structural damage. The house develops in three storeys, the ground floor, where we can find the kitchen, living room, dining room and a guests area. The first floor is dedicated to bedrooms, meanwhile the second floor is an open space designed as a studio.

Coauthorship: dos26.

Case study house

Case study house

This project was made to develop a case study house aiming to achieve different solutions. The initial project is a small house with a nice and modern design. The project can adapt to the different requirements of the clients, as well as the sites. In Hostench Architects we are constantly looking for the best ideas to reduce the budget and maximize our designs.

In this project we designed the house with modular panels to decrease the budget and accelerate the construction but preserving a modern appearance.

Refurbishment at the Costa Brava

Refurbishment at the Costa Brava

In the town of Roses in the heart of the Costa Brava, a vacational appartment in front of the sea needed a refurbishment. This proposal wants to combine open spaces with glass walls in order to maximize fluidity of space and views but keeping privacy. The kitchen was a key part of the project, it had to integrate into the living room but also allow an independent functioning.

Coauthorship: dos26.

Residential building update in Badalona

Residential building update in Badalona

Rehabilitation of an old 7-story building with a school, a car repair shop and residential dwellings into a modern building with a brand new façade.

The new façade of 2.000 sq.metres proposed for the building consists of an Aluminium Composite Panel (ACP), fully tested and certified. This is a top quality architectural wall-cladding panel providing the strength and flexibility required for the demanding design criteria.

The aluminium composite panel allows for full ventilation of the newly-constructed façade, providing a high-quality fully waterproof system for isolation. It is designed with two metal sheets of Aluminium, joined together by resine for architectural façade cladding.

Coauthorship: dos26.

Place: c/Ferrer i Bassa, Badalona

Rehabilitation of an old barn into a Single House

Rehabilitation of an old barn into a Single House

(Under Construction)

An old barn in the countryside with great roof trusses made of concrete is being transformed into a single dwelling of two floors for a local artist. We have disposed several inner courts to bring natural light to the house, but keeping the inner structure of the old barn.

The distribution allows natural fluxes and open spaces between the two floors in order to improve diagonal visuals and connectivity in the several spaces. The façades will be covered with a filter to give some privacity to the users as well as the courts.

Coauthorship: Joan Caba Roset.